lördag 26 januari 2013

Himlens fånge - Carlos Ruiz Zafon

Vindens skugga av samma författare är fortfarande en av mina favoritböcker. När hans andra bok Ängelns lek släpptes blev jag besviken på att den inte var i närheten av samma klass. Nu när jag läst hans tredje bok Himlens fånge så blev jag dock inte besviken alls. Spänning från första sidan och det är underbart att få träffa Daniel Sempere och Fermin Romero de Torres igen. Dessutom binds historierna från både Vindens skugga och Ängelns lek ihop på ett helt briljant sätt. Enda nackdelen nu är att man redan börjar längta efter den fjärde och avslutande delen. Jag läser just nu: En man som heter Ove av Fredrik Backman

söndag 6 januari 2013

Gräspojken - Christer Lundberg

Jag älskar Christer i P3. Så när jag hörde att självaste Christer himself skulle släppa sin debutroman lät det nästan för bra för att vara sant. Ungefär samma känsla som jag fick när Morgan Larsson släppte Radhusdisco.

Jag kan inte säga annat än: Succé! Rolig, dråplig och absurd är bara förnamnet när vi får följa Kalle Karlsson som av en slump blir gangsterkung i Majorna i Göteborg.

Jag läser just nu:
Himlens fånge - Carlos Ruiz Zafon

It's alive!

Jag är tillbaka. Nytt år och nya tag och så vidare. 2013 ska bli året då jag tar tag i mitt läsande på allvar. Har vi hört den förut?

12 månader, 12 mål:

Januari - en ny författare
Februari - en utomeuropeisk författare
Mars - en bok på topplistan (adlibris)
April - en science fiction
Maj - en engelsk
Juni - ny chans för en ratad författare
Juli - en bok i veckan
Augusti - en bok på minst 500 sidor
September - en klassiker
Oktober - en deckare
November- en fantasy
December - en ungdomsbok

Piece of cake.