tisdag 17 april 2012

Kungsbacka/GöteborgAtt hitta skönlitterära böcker som utspelar sig i Kungsbacka visade sig inte vara helt enkelt. Trots närheten till staden har vi här på Mölndals stadsbibliotek bara ett fåtal träffar i katalogen på Kungsbacka (om man bortser från alla faktaböcker förstås). Jag vale att läsa en deckare av Christina Kjellberg, Mördande makt. Det är den tredje delen i en serie om privatdetektiven Roberta, men det var inga problem att hänga med i handlingen trots att jag inte läst de två första delen. Boken utspelar sig främst i Kullavik, men det finns även glimtar av Kungsbacka centrum, Göteborg och Paris. Eftersom Göteborg också stod på min listutmaning så passade det ju extra bra.

Boken är ändå lite knepig känner jag. Den är skriven i dagboksform och det gör att man mister en hel del av proffsigheten på något vis. Det känns lite amatörmässigt, men det kanske bara är jag som är allergisk i allmänhet mot böcker som är skrivna i Jag-form. Privatdetektiven får i uppdrag att hitta en försvunnen man och under sina efterforskningar stöter hon på en del märkliga saker. Temat i boken är Makt, men det går förlorat i det långa loppet. Jag känner mig inte speciellt sugen på att läsa hela serien.

Experimentet tar nu en vändning och fortsätter enligt följande:

Skellefteå - Läser just nu Anton Marklund / Djurvänner (David Lindgren)
Stockholm - Har nyligen läst flertalet böcker som utspelar sig i Stockholm så jag hoppar den (Molly Sandén)
Malmö - Kanske ska ge mig på en av "artistens" egna böcker här? (Björn Ranelid)
Umeå - Med tanke på vilka svårigheter jag hade att hitta en bok om Skellefteå så kanske det blir samma problem med Umeå, vi får se. (Lisa Miskovsky)
Stockholm - Hoppar över som sagt. (Danny Saucedo)
Stockholm - Börjar bli tjatigt nu... (Thorsten Flinck)
Hagfors - Någonting om Värmland måste jag ju kunna skrapa fram! (Top Cats)

Efetrsom jag behöver utmana mig ännu mer så fortsätter utmaningen även under Eurovision song contest med finalländerna där. Jag kan ju redan nu börja med Azerbadzjan, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Inga kommentarer: