torsdag 8 november 2007

Hon släpper dig aldrig - Kate Cann

Jag håller precis på och plöjer igenom massa ungdomsböcker för att vara uppdaterad när vi ska dra igång Bokjurynprojektet här på skolan. Först ut är Kate Canns "Hon släpper dig aldrig".

Amber bor med sin mamma och sin instabila syster Poppy. Till slut står hon inte längre utan flyttar i hemlighet till Cornwall och startar ett nytt liv med både ny bostad och nytt jobb. Både mamman och systern tror att hon bara är på semester och tjatar varje dag när Amber ringer hem att hon måste komma tillbaka snart, för de behöver henne. Amber har nämligen alltid fått stå i skuggan av sin syster och hennes "sjukdom". Dock har Amber ingen lust alls att återvända hem utan beslutar sig för att stanna i Cornwall. Det enda som stör hennes nya liv är mystiska ljud från vinden. Allt konstigare saker börjar hända och en del av dem innefattar även hennes syster Poppy...

En spännande bok där man hela tiden vill veta vad det är för märkliga saker som händer på vinden, och man vill följa Ambers kamp för ett självständigt liv.

Betyg: 7/10

1 kommentar:

Anonym sa...

Den boken är verkligen bra! : )