torsdag 3 juni 2010

Tre kortisar och början på ett slut


Om två veckor lämnar jag biblioteket på Kavelbro på obestämd framtid då jag ska spendera sommaren och hösten med att byta blöjor på min lilla bebis som beräknas titta ut den 8 juli.
Bloggen kommer finnas kvar men under lite ändrade former så håll utkik till hösten när Johan, Pernilla och Johanna tar över rodret!

Idag får ni del 1 av 3 i korta, blandade boktips inför en härligt lat sommar:
Brunstkalendern - Emma Hamberg
Tre systrar som inte kan vara mer olika varandra tvingas stråla samman i sitt gamla barndomshem, bondgården på landet. Lena håller på att duka under av stress och press från man och fyra barn, Marie jobbar på som barchef på hårdrocksklubben och funderar på om det är allt man kan få ut av livet, och Åsa är en framgångsrik datahacker med miljoner men som inte tycks kunna få vad hon saknar mest: ett barn. Med lika delar glädje och sorg får vi följa systrarna när de återvänder hem för att stötta sin mamma plus 200 mjölkkor efter att pappa plötsligt gått bort i en hjärtattack.

Rätt åt dig! - Jane Fallon
Tänk dig att du varit gift med en man i nio år och har en son med honom och sedan får reda på att han levt ett dubbeliv de senaste åren och levt tillsammans med en annan kvinna på annan ort. Tänk dig också att du haft en pojkvän i flera år och plötsligt får reda på att han även har en fru och barn i en annan stad? Detta är precis vad som händer för Stephanie (frun) och Katie (flickvännen) när en av dem av misstag uppdagar sanningen om äkta maken/pojkvännen James. Men istället för att ställa honom mot väggen direkt bestämmer sig Stephanie för att kontakta flickvännen och gemensamt smider de planer om den ultimata hämnden. Ett riktigt rolig bok!

Picasso valde också Kristinehamn - Marcus Grahn
När man är uppvuxen i Värmland och bara två mil från "Lusasken" måste man ju låna en bok med den här titeln. Den lilla smidiga roman handlar om Emanuel och Louise som bor i Kristinehamn, men plötsligt en dag har Louise försvunnit från deras gemensamma bostad. Emanuel ger sig ut på en resa med en vän för att hitta sin fru igen. Resan går ända från Björneborg till Norge och under tiden grunnar Emanuel mycket. Det här är en kärleksförklaring till småstaden och till varför det inte måste vara fel att bli kvar när alla andra drar. Man kan faktiskt vara rätt nöjd med livet, även om man bor i Kristinehamn.

Inga kommentarer: