måndag 4 augusti 2008

Tunisienböcker

Jaha, då var man precis hemkommen från två härliga veckor i Tunisien. Blev en hel del läst under palmernas skugga so here goes:

RAIJAA ALSANEA
"Flickorna från Riyadh"

En omtalad bok när den kom, som bygger på verkliga händelser. Grunden är ett veckobrev som publicerades under ett års tid och som utelämnade livet för fyra unga flickor i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Personligen hade jag svårt att komma in i boken och gav upp den efter halva ungefär...

Betyg: 5/10

SHEILA O´FLANAGAN
"Luftslott"

Jag har läst att denna författare är lite av en ny Marian Keyes, och det tyckte jag lät som perfekt sommarläsning. Jag blev dock ganska besviken. Visst, romanen utspelar sig på Irland men det är ungefär där likheterna tar slut. Den här boken var väldigt förutsägbar och slutet var rent utav skrattretande, men visst, om man inte har högre krav än en lättläst bok för stranden så funkar det hyfsat.

Betyg: 4/10

CAMILLA LÄCKBERG
"Isprinsessan"

Första delen i Läckbergs svit om författarinnan Erika Falck och polisen Patrik Hedström, som utspelar sig i Fjällbacka och Tanumshede. En kompetent deckare som innehåller alla delar man söker. Där många deckare riskerar att bli för förutsägbara lyckas Läckberg att hålla spänningen nästan ända fram till sista sidan.

Betyg: 7/10

CECILY VON ZIESEGAR
"The It-girl"

En spin off-serie från hennes tidigare framgångsrika serie "Gossip girl". Om man gillade Gossip Girl-böckerna rekommenderas denna nya svit varmt. Personligen blir det alldeles för ytligt och det konstanta namedroppandet av märken gjorde mig vansinnig. Jag lärde mig dock att jag enkelt kan rekommendera boken för alla gymnasietjejerna på min skola, och många kommer älska den. Snabbläst.

Betyg: 5/10

1 kommentar:

Sara sa...

Hej hej, vet du vad vi har startat en bokklubb på jobbet. Man tar med sig bra böcker och lånar en annan bra bok. Faktiskt väldigt trevlig. Här ska det läsas böcker.