onsdag 5 oktober 2011

James tipsar... Om Vem gömmer sig?

Den allra första boken som James visade något slags intresse för var en väldigt tummad pekbok som heter Vem gömmer sig i havet? Det var våra grannar som kom upp med en hel kasse med böcker och leksaker redan när jag var gravid för de hade rensat hemma hos sig och insåg att deras barn, 10 och 13 år gamla, inte längre hade behov av dessa saker. I kassen fanns just en liten blå bok med namnet Calle skrivit på omslaget som rean då såg ut att ha hängt med ett bra tag. Numera är boken är minst tre delar och har blivit läst både fram- och baklänges.

Upplägget i Vem gömmer sig i havet? med att det finns luckor att öppna på varje sida visade sig vara genialiskt. Jag har nog inte träffat ett enda barn som inte gillat konceptet med luckorna. Hur många gånger man än läst boken har James spelat lika förvånad varje gång det är en bläckfisk bakom skattkistan. Fantastiskt.

Jag har inte lyckats hitta just Vem gömmer sig i havet? varken på bibliotek eller bokhandel, men det finns en hel serie med böcker av David Crossley som är liknande. Här kan man titta på djur i skogen, på bondgården och i djungeln.

Bilderna på bokomslagen är lånade från http://www.bokus.com/.

Inga kommentarer: