fredag 7 september 2007

Legenden om Darren Shan

Jag fortsätter mitt vampyrtema sen innan och rekommenderar en hel serie den här gången. Legenden om Darren Shan är en serie som hittills finns i fyra delar på svenska, men hela 11 delar på engelska. Författaren är en pseudonym och heter lämpligt nog kallar sig Darren Shan.

Handlingen kretsar kring tonåringen Darren som lever ett stillsamt liv fullt av vänner och fotboll, men när han besöker Cirque de freak som är på besök i staden ändras hans liv för alltid. På cirkusen blir han som förhäxad av spindeln Madame Octa och hennes ägare, vampyren Mr Crepsley. Darren bestämmer sig för att stjäla Madame Octa och det lyckas han med, men tragiskt nog slutar stölden med att Darren måste välja mellan att hans bästa vän dör eller att han själv blir halvvampyr och därmed även Mr Crepsleys assistent. Han väljer det senare och de båda ger sig ut i världen som vampyr och halvvampyr.

De fyra delarna: Skräckens cirkus, Vampyrens assistent, Dödens tunnlar och Vampyrernas berg är alla i samma stil och följer Darren och Mr Crepsleys liv och äventyr. Det finns många roliga, skrämmande, konstiga och fascinerande bifigurer som binds samman och återkommer i de olika delarna.

Det är ungdomsböcker, men känns ibland som barnböcker om man bortser från de blodiga detaljerna. :) Jag tycker ändå att de är spännande och underhållande.

betyg: 7/10

Inga kommentarer: