fredag 28 mars 2008

100 mästare och deras bästa verk - Christian Peters

En riktig oumbärlig bok för dig som vill kunna stoltsera med att ha "läst klassikerna". Författaren ger tio stycken "10 i topp-listor" på odödliga författare och deras bästa verk. De är indelade efter olika geografiska områden, t.ex. Frankrike eller Sverige. Hos de tre översta i varje lista, t.ex. i Sveriges fall: August Strindberg, Carl Jonas Love Almqvist och Selma lagerlöf finns rekommendationer till sex titlar de skrivit. Hos resterande sju personer på listan räknas tre titlar upp per författare.

Som sagt en helt oumbärlig bok om man vill njuta av god litteratur. personligen tycker jag dessutom det ger en skön känsla att kunna "bocka av" författarna. Jag är vanligtvis ingen flitig läsare av klassiker, men i samband med mitt jobb känner jag att jag bör känna till de flesta av dem. Då är det roligt att stoltsera med att man faktiskt läst Böll, Camus, Boccaccio, Dostojevskij, Woolf, Bronté, Linna och Cervantes som är några fler exempel på författare som rekommenderas.

Betyg: Klockren 10/10, topplistor är inte att underskatta!

1 kommentar:

Vickan sa...

Oj oj oj vad du hunnit med att läsa böcker! Själv läser jag just nu om alla Liza Marklund böcker (på svenska). Det är ungefär vad jag klarar av...