tisdag 10 februari 2009

Bara bra saker

Sedan ett tag tillbaka har väldigt många i min omgivning drabbats av den stora köpstoppsvågen som dragit in över vårt land under de senaste åren. Jag applåderar dessa, och även jag själv försöker dra ner på onödiga utgifter även om jag inte har något uttalat köpstopp.

Min kompis Maria berättar om sitt Köpstoppsår på sin blogg: engronballong.blogspot.com och där finns även massa länkar till andra köpstoppare. Vill man ha mer tips och inspiration kan man också läsa boken Köp inte den här boken av Ann-Christin Gramming, och eftersom man inte ska köpa den kan man låna den på t.ex. Kavelbrogymnasiets bibliotek!

Visst är det toppen att göra bra saker, både för sig själv och för sin omgivning? Istället för köpstopp beslöt jag mig därför för att spendera mer pengar, jag vet, det låter skumt... Haken är den att jag lägger mer pengar på att hjälpa andra istället för att köpa prylar till mig själv. Detta har resulterat i följande:

1. Jag har blivit Tigerfadder, vilket innebär att jag skänker 100 kr i månaden till Världsnaturfonden för att hjälpa dem i deras arbete att rädda de få tigrar som finns kvar. Man kan till exempel även bli Späckhuggarfadder, Pandafadder eller Isbjörnsfadder om man hellre vill det. Mer information om hur du ansluter sig finns på WWF:s hemsida. Bilden i det här inlägget är även lånad från deras sida.

2. Jag har blivit medlem i Djurens rätt. Ett helårsmedlemskap kostar 180 kr och då får man en handduk och en tidning i brevlådan sex gånger om året. Jag passade även på att bli Djurfadder även här, då man kan välja ett eget belopp som man vill skänka varje månad, från 25 kr och uppåt. Kolla in http://www.djurensratt.se/ för mer information.

3. Jag har återupptagit min månadslott i Postkodmiljonärslotteriet. För 150 kr i månaden skänker jag både pengar till välgörande ändamål samtidigt som jag har chansen att vinna pengar själv.

3 kommentarer:

Maria sa...

du är duktig du! själv är jag världsfadder, plasmagivare och kanbanksmedlem. visst känns bra att göra gott?!
funderar på att bli djurfadder också men det får vänta. beror på om jag får behålla jobbet eller inte.... Men jag väljer nog ett arktiskt djur. :)

kajsamaria sa...

får du en handduk 6 ggr om året också ;) haha så kul jag är!

Anna-Karin sa...

Ja, det kanske jag får! :) Har ju bara fått ett nummer av tidningen ännu, och tom två handdukar har ramlat ner i brevlådan. Det lönar sig handduskmässigt också att vara med i Djurens rätt!