tisdag 17 februari 2009

Hungerspelen - Suzanne Collins

Efter att ha läst den här boken inser jag varför man ska vänta tills alla delar i en serie släppts innan man läser den första delen. Nästa del i en väntad trilogi av Suzanne Collins släpps på engelska först i september, jobbigt!

Hungerspelen är trots den något töntiga titeln än otroligt spännande och bra bok, och man fullkomligt slukar den när man väl avverkat de första kapitlen. Katniss Everdeen bor i distrikt 12 i vad som är framtidens USA, ett koldistrikt där hon får kämpa varje dag för sin och sin familjs överlevnad. Varje år dras två deltagare, en pojke och en flicka, från vart och ett av de tolv distrikten för att delta i Hungerspelen. Ett direktsänt jippo som går ut på att vara sist överlevande av de 24 deltagarna. Detta år dras Katniss lillasyster Primrose och Katniss anmäler sig frivilligt för att ta hennes plats...

Vill inte gärna avslöja mer av vad som händer sedan utan rekommenderar boken väldigt varmt. Den är främst skriven för ungdom men den passar även för en vuxen publik. Gillar man dessutom Scott Westerfelds lite liknande serie om Tally Youngblood (vilket jag gör, se tidigare inlägg) ska man genast leta upp den här boken.

Betyg: MVG

Inga kommentarer: