tisdag 9 mars 2010

Sista delen i schlagersoppan - tillsvidare?

Då ska vi avsluta den här serien som handlat om schlagervinnarna och deras mer eller mindre litterära födelseorter. Avslutningen blir dock lite platt är jag rädd. I sista delfinalen gick Peter Jöback och Anna Bergendahl vidare och Peters födelsestad Stockholm har vi redan avverkat. Vi hade ju även en andra chans i lördags och då gick Pernilla Wahlgren (Gustavsberg - Värmdö - Stockholm) och Jessika Andersson ( Stockholm - Skövde Trollhättan) vidare och där fanns inte heller mycket att hämta!

Så det blev bara Anna Bergendahl kvar. Född i Hägersten (Stockholm igen?!) men uppvuxen i Katrineholm och Nyköping och här har jag enbart lyckats vaska fram en litterär person... Kan hända att jag missat någon igen dock!

Nyköping, kan ni läsa mer om här.

Maria Gripe
Efter Astrid Lindgren måste Maria Gripe vara Sveriges mest älskade barnboksförfattare. Mängder av böcker producerade denna kvinna under sitt långa liv. Här på Kavelbrogymnasiet kan du låna följande: Ellen dellen, Elvis Karlsson och I klockornas tid.

Inom kort lovar bloggen att återkomma med mycket mer vettigt innehåll, tummis!

1 kommentar:

Nathalie sa...

Hej!
Jag arbetar som chefredaktör på en nystartat sajt som heter Resa I Sverige (Premiär inom två veckor).

Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar.

Skulle DU vara intresserad av att bli en av våra bloggare, där du tar dig an temat ”resor” och allt som kan ha med detta att göra? Shoppingrundor, restaurangbesök, konserter, bussresor... Skriv om dina tankar och åsikter, recensera dina upplevelser! Skriv om saker som kan tänkas vara relevant för turister i Sverige!

En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från din blogg kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet för din del.

Verkar detta intressant? Återkoppla till mig på nathalie@resaisverige.se för vidare information.
MVH Nathalie