måndag 9 januari 2012

Tänkvärt om ofrivillig barnlöshetÅsa Jinder är ju mest känd som riksspeleman och för att vara svenskan som var med och framförde Norges bidrag till Eurovision song contest 1995 - Nocturne med Secret garden. Ni vet den där låten som bara hade ett par rader text. Döm om min förvåning när jag en dag här på biblioteket såg en bok i hyllan som hon skrivit för ett par-tre år sen.

Boken handlar om ett par som möts under lite speciella förhållanden och som ganska omgående bestämmer sig för att skaffa barn. Sagt och gjort. Problemet är bara att inget händer. Ingen graviditet och ingen bebis. Bara ilska och frustration varje gång mensen kommer.

Jag tror att många som befunnit sig i samma situation kan känna igen sig väldigt mycket i den här boken. Uppgivenheten och känslan av att vara de enda i hela världen som inte kan bli med barn. Samtidigt är det väldigt vanligt att det inte fungerar, men det är det aldrig någon som pratar om. Därför är det viktigt med såna här böcker som belyser problematiken, även om boken i sig är ganska banal och inte tillför så mycket.

Inga kommentarer: