måndag 14 april 2008

J.D - Salinger - Räddaren i nöden

För några månader sedan skrev jag ett inlägg med en inledning på en bok och en recension utlovades när den var färdig läst... So her comes. Boken var en riktig klassiker: Räddaren i nöden av J.D. Salinger. Innan jag började läsa hade jag ingen aning om vad boken skulle handla om, och jag vet inte om jag blev så mycket klokare efter läsupplevelsen heller.

Det handlar om Holden caulfield, en strulig kille som blivit utkickad från fler skolor än han kan minnas. Efter det senaste nederlaget tar han sig hem till New York för avsluta lite lösa trådar innan han ska dra vidare till obestämd plats. Historien är egentligen inget annat än en dagbok som beskriver några dagar i en ung mans liv som varken vet vem han själv är, eller vad han ska göra med sitt liv. Han bär på mycket ilska och det verkar bara vara hans syster Phoebe som han har någon kärare relation till.

Inte riktigt min typ av bok som lessnar ganska fort när det bara blir allmänna beskrivningar och det inte finns någon riktig historia som tar tag i en.

Betyg: 4/10

3 kommentarer:

Vickan sa...

Heter boken "Catcher in the Rye" på Engelska?

Den är en klassiker bland amerikaner, men jag har aldrig riktigt fattat varför. Jag plågade mig igenom den för några somrar sen för att alla pratade om den i engelsk klasser och på universitetet. Efter att jag var färdig kändes det liksom tomt. Vad ska det här vara bra för? Liksom. Varför skulle man läsa den här?

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack

Erik S sa...

hittade detta av en slump när jag googlade.

vill bara säga att om man förstår holden och det han representerar så är catcher världens finaste bok.