tisdag 22 april 2008

Två roliga killar

Här kommer ett gäng kortisar... Börjar med två favoriter som rör sig lite i samma genre: Nick Hornby och John O´Farrell.

Nick Hornby - Om en pojke

Bra film men ännu bättre bok. På min personliga topp-fem-lista över favoritböcker. Will har kommit på det bästa raggningstricket ever, att låtsas ha barn så han kan träffa massa ensamstående mammor. Planen krånglar dock lite när han får en 13-åring på halsen, vars mamma han inte ens vill ha... Roligt, sorgligt och helt fantastiskt.

Betyg: 10/10

High Fidelity - Nick Hornby

Ännu en bra film, men en ännu bättre bok. :)
Ett måste för den maniskt musikintresserade (som undertecknad till exempel). Rob äger en skivaffär och minns alla sina gamla kraschade förhållanden med hjälp av världens bästa rocklåtar. Han är ganska förtjust i topplistor också.

Betyg: 8/10

Fallhöjd - Nick Hornby

Fyra personer träffas för första gången en sen kväll när de alla befinner sig uppe på ett tak, med samma syfte. Att hoppa. De sluter dock en pakt att ingen får göra det utan att de är helt övertygade om att det inte finns någonting att leva för. En annorlunda historia, där man hela tiden får reda på nya spännande saker om personerna, och självklart vill man ju veta varför de vill hoppa.

Betyg: 8/10

Det bästa av två världar - John O´Farrell

Nick Hornby är min absoluta favoritförfattare och mellanrummen mellan hans böcker
kan ju bli ganska långa, men gissa om jag blev lycklig när jag hittade John O´Farrell. Han lutar dock lite mer åt en manlig chic lit-författare än vad Hornby gör. Hans första bok handlar om Michael som har familj och barn på ett ställe, men samtidigt en egen lägenhet som han fru inte känner till dit han flyr dels för att jobba på sina reklamjinglar, men framförallt för att få lugn och ro. En rikigt rolig bok!

Betyg: 7/10

Kan innehålla nötter - John O´Farrel

En hysteriskt rolig bok som gör parodi på curlingföräldrar, det vill säga föräldrar som sopar frenetsikt för sina barn så de inte ska stöta på svårigheter i livet. Alice och David oroar sig mycket för sina barn, och det går så långt att Alice själv beslutar sig för att göra sin dotters anbtagningsprov till en skola för att hon är rädd för att hon ska misslyckas...

Betyg: 9/10

Inga kommentarer: