torsdag 26 mars 2009

Janis den magnifika - Johanna Nilsson

Eftersom författaren Johanna Nilsson ska komma till Västerhöjdsgymnasiet nästa vecka på författarbesök beslöt jag mig för att börja med hennes senaste bok, Janis den magnifika av de tre böckerna jag nämnde igår.

Janis har i desperation stulit son brorsas bil och är på väg norrut för att beskåda norrskenet, som är en del av Janis plan att hitta det "ultimata". Detta efter en mycket traumatisk händelse som involverar både hennes bästa kompis och en skolmassaker. Egentligen var det ju hon och Emelie som skulle göra en sån här road trip, men det går ju inte nu när Emelie plötsligt fick nog en dag och inte bara tog sitt eget liv utan även sju andras.

På resan träffar Janis många olika människor och det händer en hel del märkliga saker. Janis grubblar mycket på vad det var som gjorde att Emelie gjorde som hon gjorde, och hur kunde ingen märka hur dåligt hon mådde?

Boken är bra, lättläst och med ett bra driv som gör att man vill läsa vidare. Om ett brännande hett ämne, och vad som händer med de som blir kvar efter en sån tragedi.

Betyg: VG

Inga kommentarer: