måndag 27 april 2009

Ängelns lek - Carlos Ruiz Zafon

Så kom den då, den hett efterlängtade nya Zafon-boken. Förväntningarna efter Vindens skugga var skyhöga, och som jag misstänkte kunde inte Ängelns lek komma riktigt ända fram, men det var bra nära.

Den börjar bra, kommer av sig lite, men gör en formidabel spurt så helheltintrycket blir ändå väldigt bra. Stämningen och miljöerna från Vindens skugga finns kvar och det finns flera beröringspunkter böckerna emellan som gör den mycket läsvärd.

Romanen handlar om David Martín, en ung författare som hankar sig fram genom att skriva skräckböcker på löpande band under pseudonym, men får även chansen att släppa en roman i eget namn.

David är även svårt sjuk i en sjukdom som hotar att ta hans liv inom en väldigt snar framtid när han träffar förläggaren Andreas Corelli som hävdar att han inte bara kan rädda hans ekonomi utan även hans liv. Efter att kontraktet ingåtts undrar dock Martin om det var verkligen var en ängel han blivit kompanjon med, ibland tror han att det är självaste djävulen istället.

Betyg: VG

Inga kommentarer: