onsdag 8 april 2009

Be careful what you wish for - Alexandra Potter

Jag har tidigare på bloggen skrivit översvallande om Alexandra Potters böcker Me and Mr Darcy och Who's that girl? och förväntningarna var därmed skyhöga inför Be careful what you wish for.

I den här lättsmälta chick-liten får vi följa Heather Hamilton som har för vana att önska sig saker hela tiden, både små som t.ex. att få en plats på tunnelbanan och betydigt störa saker som att träffa den perfekta pojkvännen. En dag blir hon övertalad att köpa tur-ljung (lucky heather) av en kvinna och döm om hennes förvåning när alla hennes önskningar plötsligt slår in. Upplagt för komplikationer med andra ord eftersom allt till en början verkar underbart, men självklart inte riktigt blir som Heather har tänkt.

Till en början håller Be careful what you wish for samma höga klass som de andra Potter-böckerna. Språket är rappt och underhållande i vanlig ordning, men efter 2/3 av boken blir det mest en sentimental röra och jag kämpar verkligen för att ta mig igenom överhuvudtaget.

Betyg: G

Nu tar bloggen lite påskledigt och drar till Berlin. Med mig på resan tar jag Aldrig fucka upp av Jens Lapidus och Hon går genom tavlan, ur bilden av Johanna Nilsson. Ses på tisdag!

1 kommentar:

Elin sa...

Jag grät floder när jag läste Hon går genom tavlan. Måste höja ett varningens finger.