måndag 6 april 2009

Flickvännen - Karolina Ramqvist

Karolina Ramqvists senaste bok Flickvännen är till skillnad från hennes tidigare böcker en skönlitterär roman. Karolina har tidigare skrivit om musik i More fire och När svenska pojkar började dansa.

Flickvännen behandlar temat kriminalitet och handlar om Karin som är ihop med John, en tungt kriminell man som i perioder försvinner för att göra sin jobb. När Karin är ensam grubblar hon mycket på vad som håller henne kvar hos en sådan man och umgås med sina vänner som alla lever ihop med en exakt likadan man. Hon har offrat många saker för att leva ett "bekvämt" liv där pengar aldrig är något problem.

Tempot i boken är extremt långsamt och passar inte mig överhuvudtaget. Jag blir bara rastlös av att läsa hur Karin ligger i sin lyxiga soffa, kollar på film, äter en macka, går ut med hunden, kommer hem med hunden, däckar i soffan, och så vidare. Det enda som håller mig kvar i historien är Karins resonemang fram och tillbaka, där hon försöker förklara hur hon hamnat i, och väljer att stanna, i en sådan relation.

Har inte riktigt läst ut boken ännu, men just nu får den betyget: G.

Inga kommentarer: