onsdag 27 maj 2009

Ett hål i själen - Kjetil Johnsen

Första delen i serien Tre, där man i den här boken får träffa fyra tjejer som är bästa kompisar och som precis ska börja nionde klass. Det är Benedikte som alltid får killarnas uppmärksamhet, sportiga Trine, blyga Nora och Vilde som alltid är den som hittar på galna upptåg.

Vad de fyra vännerna inte vet är att om tre veckor kommer en av dem ligga död, naken och invirad i plast i en skogstjärn. Vem av de fyra är det?

En relativt underhållande bok där man så klart vill veta vem det är som går det grymma ödet till mötes. Detta får man dock inte reda på i första delen utan man får snällt vänta till nästa del, och kanske ännu längre beroende på hur lång serien väntas bli.

Har inte läst så många norska ungdomsböcker så det här blev en ny upplevelse som var både bra och dålig. Som sagt är historien fängslande, men språket känns inget vidare. Kan det vara en märklig översättning till svenska bara? Jag vill hur som helst läsa nästa del.

Betyg: G

3 kommentarer:

ellen 15 år sa...

En grymt bra ungdomsserie! Rekommenderas till ungdomar i 15 års åldern, man känner igen sig väldigt väl. Jag har själv läst de två första böckerna och väntar med spänning på fortsättningen. Klart läsvärd!

elin sa...

Asså jag älskar dessa böckerna, jag är själv 15 år och jag har läst två av de tio böckerna och längtar redan tills jag sitter med den tredje i min hand. Verkligen värd att läsa!

Anonym sa...

jag är 12 år och har läst alla 10 böckerna, den är grymt bra ! En serie om kärlek, ensamhet, och mord . Jätte bra !