torsdag 28 maj 2009

Torsdag = filmdag

Från och med idag införs en ny tradition här på bloggen, filmtorsdag! Varje torsdag tipsas om en bra film som bara måste ses. Vill du vara med och tipsa är det bara att höra av sig!

Först ut är egentligen två filmer: Madagascar och Madagascar 2. Jag har blivit totalt beroende och tittade på tvåan inte mindre än tre gånger under helgen som gick. Min absoluta favoritkaraktär är King Julien, vars röst görs av Sasha Baron Cohen aka Borat. Till skillnad från Borat är han hysteriskt rolig som King Julien istället för hysteriskt pinsam.

http://www.madagascar-themovie.com/ kan ni titta på trailrar och videoklipp från filmerna, spela spel, läsa om alla karaktärer och mycket mycket mer. Här finns också information om TV-serien The Penguins of Madagascar, som jag inte sett men misstänker är minst lika rolig som filmerna.

Smakprov:

3 kommentarer:

Vickan sa...

"Taken"

Daniel A. sa...

Om du är bevandrad i filmvärlden så tycker i alla fall jag alltid att det är kul när det tipsas om filmer som få har hört talas om. Eller filmer som man annars inte skulle uppmärksamma.

Snabba tips från mig:
Järn 3:an
I'm a Cyborg, but That's OK
Picnic at Hanging Rock
Gattaca
K-PAX
Die Welle
The Visitor

Anna-Karin sa...

Tackar!
Die Welle tycker jag är helt fantastisk och har tipsat om den tidigare på bloggen, men den är verkligen värd att omnämnas hur många gånger som helst. Den kommer gå som skolbio för alla gymnasielever i Skövde till hösten och det gillar vi!